Pizzo városnézés

Pizzo városnézés

Séta Pizzo történelmi központjában, a Piedigrotta megtekintése és Tartuffó kóstoló abban a gelateriában, ahol az első tartuffót készítették.

Nagyon kellemes vízű strandja van a városnak, homokos, lassan mélyülő, igazi családbarát strand. igény esetnén fürdési lehetőség.

Pizzo története

Calabria számos más helységéhez hasonlóan Pizzo is ősi eredetűnek vallja magát. A várost talán az ókori Magna Grecia egy ismeretlen helyéről származó telepesek alapították, de ezt jelenleg sem dokumentumokkal, sem régészeti bizonyítékokkal nem lehet alátámasztani. Következésképpen Pizzo története 1300-ban kezdődik, amikor egy bazilita szerzetesekből álló közösség, egy erőd és egy halászfalu létezését dokumentálják. A Pizzo név (amelyet vagy madárcsőrnek, vagy kiálló pontnak fordítanak) tökéletesen illik a tufa hegyfokhoz, amely az Angitola folyó torkolatának közelében a tengerbe nyúlik.

A Pizzo környéki strandokon évszázadokon át tonhalat fogtak, különösen május és június hónapokban. Annak ellenére, hogy az idő múlásával ez a tevékenység elhalványult, egészen az 1970-es évekig folytatódott a Centofontane térségében, ahol hálókat terítettek ki a tonhalaknak a tengerpartról történő befogására. Ennek a tevékenységnek a maradványai megmaradtak. A tevékenységet ma már betiltották. Piedigrotta és Prangi területén található néhány tengeri barlang, és “a szaracén barlang”, bár ma már nagyrészt erodálódott, állítólag a szaracén kalózok használták a Calabria partjai mentén végrehajtott portyáik során zsákmányolt zsákmány és elfogott emberek tárolására.

Joachim Murat egykori nápolyi királyt, aki Napóleon sógora volt, néhány napra bebörtönözték a város aragóniai várában, majd halálra ítélték. Kivégzőosztaggal végezték ki 1815. október 13-án a vár nagytermében, és valószínűleg a San Giorgio-templomban temették el. Paradox módon a kastélyt ma Castello Muratnak hívják. A kastélyban található a Murati Tartományi Múzeum.

A várost 1783-ban majdnem elpusztította egy földrengés, és 1905-ben ugyanebből az okból szenvedett némi kárt.

Kapcsolat

Kérdésed van? Hívj fel telefonon:+36 30 278 9582
vagy küldj egy üzenetet!

Bence Éva