Capo Vaticano és Riaci

Capo Vaticano és Spiaggia di Riaci

Utazás Capo Vaticano-ba. A Terrazza del belvedere megtekintése. Páratlan kilátás a Costa degli Dei-re, az Istenek parjára. Távolban a Messinai-szoros és Szicília partja is látható. Visszafelé megállunk a Spiaggia di Riaci látványos szikláinál.

Capo Vaticano kiterjedt tengerparti üdülőhely. A település védett, tengerparti fekvéséből, fennmaradt, gazdag természeti kincseiből és nyugodt, békés hangulatából adódóan magas turisztikai potenciállal rendelkezik. Az egykor parasztgazdasággal foglalkozó település jelenleg turizmusból él. Capo Vaticanoban számos szállodát, apartmanházat találni. Capo Vaticanóban és közelében több, különböző strand, fürdőzőhely ismert. Ezek közül legkeresettebb: Grotticelle. A település nevezetes, 1870-ben épült világítótornya a terület legmagasabb pontján található. A közelében kialakított kilátópontról elénk tárul a település lélegzetelállító látképe.

Capo Vaticano története

Az itáliai csizma orrán elterülő Capo Vaticano ősidők óta lakott terület. Területén megfordultak már görög gyarmatosítók, különböző itáliai törzsek, rómaiak és normannok egyaránt. A 19. században Itália egyesítéséig a Szicíliai Köztársaság részét alkotta. Egy ősi legenda szerint a hajósok rendszeresen Capo Vaticanoban kötöttek ki, akik a Messinai-szoroson való átkelésre készültek. A tengerparti település szikláinak egyik barlangjában élt egy orákulum, akitől jóslatot kértek arra vonatkozóan, hogy szerencsésen átkelhetnek e a szoroson elkerülve Szkülla és Kharübdisz víziszörnyek pusztításait. Gazdasági szempontból elmaradott terület, ősidőktől mezőgazdasági termeléssel foglalkoznak, de szép tengerpartja, természeti környezete, sajátos mondavilággal átszőtt hangulata fellendítette itt a 20. századi turizmust. A településnek nincs köze az azonos hangzású Vatikán városhoz.

Spiaggia di Riaci

Ez a tökéletes homokos-kavicsos strand kiváló helyen fekszik Calabria nyugati partján.
A homokot napozóágyak és napernyők tarkítják, és a strandon a családosoké a főszerep.
A víz nyugodt és színes, a sziklás környezet pedig kiváló fotózási lehetőségeket kínál.
Igazi amatőr-búvár, snorkel paradicsom.

Kapcsolat

Kérdésed van? Hívj fel telefonon:+36 30 278 9582
vagy küldj egy üzenetet!

Bence Éva